8 Zonder zingt mee met Biltse koren

Standaard

afiche 2019

8 Zonder zingt vrolijk mee met het Biltse Korenfestival 2019. We treden op om 16.15 uur. We zingen, maar niet per se in deze volgorde:

Can’t buy me love, een klassieker van de Beatles uit 1964. Het was de zesde hit van de Fab Four uit Liverpool, geschreven door Paul McCartney. Wij zingen een verrassend klassiek arrangement van Keith Abbs.

She’s leaving home is eveneens een nummer van de Beatles en net als de vorige grotendeels geschreven door McCartney. Het lied uit 1967 gaat over het 17-jarige meisje Melanie Coe, dat van huis wegliep en drie dagen lang het nieuws in Groot-Brittannië beheerste, voor ze weer in goede gezondheid opdook. Het arrangement dat 8 Zonder vanmiddag zingt is van de Spaanse Sonia Megia López.

God only knows is volgens velen de mooiste popsong ooit, geschreven door het muzikale genie van de Beach Boys, Brian Wilson. Het nummer werd in 1966 voor het eerst opgenomen. In Amerika was dit nummer de B-kant van een ander prachtig nummer: Wouldn’t it be nice. Dit arrangement is van Jetse Bremer.

Old and wise

Old and wise is van veel latere datum: het werd in 1982 uitgebracht op de elpee Eye in the Sky van The Alan Parsons Project. Het nummer werd ingezongen door Colin Blunstone van The Zombies. Dit arrangement is van Tijs Krammer.

My baby just cares for me

Dit nummer kent u allemaal van Nina Simone. Zij nam de jazz standard op in 1958. In 1987 werd het nummer opnieuw een hit in Groot-Brittannië, nadat het was gebruikt in een parfumreclame. Ook dit arrangement is van Tijs Krammer.

A whiter shade of pale is een overbekend werk van de Britse band Procol Harum. Het was hun eerste single, uitgebracht in 1967, en meteen hun allergrootste hit. Zanger en componist is Gary Brooker. Over de betekenis van de tekst van het nummer is heel veel zin en onzin geschreven. 8 Zonder zingt het daarom in een begrijpelijke Nederlandse vertaling.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s